Login

Hydrotheek

Record nummer 2244335
Titel artikel De kade(r)s van ons watersysteem : hoe regelen we het eenvoudiger en beter met de omgevingswet en de waterschapsverordening?
Auteur(s) Kraak, I.
Tijdschrifttitel Water governance
Deel(Jaar)Nummer (2018)1
Paginering 32 - 34
Online full text
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting De Omgevingswet en de onderliggende uitvoeringsregelgeving geven de juridische kaders voor de inrichting en het beheer van de fysieke leefomgeving. Water is daar een onderdeel van, net als ruimtelijke ordening, milieu, natuur. Eén van de kerninstrumenten van de Omgevingswet is de waterschapsverordening, de opvolger van de keur. De Unie van Waterschappen werkt aan een handreiking voor deze verordening. Deze handreiking is een hulpmiddel voor de waterschappen om hun eigen waterschapsverordening op te stellen en gaat uit van de juridische kaders en de verbeterdoelen van de Omgevingswet. In dit artikel wordt ingegaan op de juridische aspecten en de betekenis van de verbeterdoelen op de waterschapverordening. In de case study hierna wordt u meegenomen in een uitwerking van een ‘keur nieuwe stijl’ door het Hoogheemraadschap van Rijnland. Dit waterschap heeft inmiddels de eerste ervaringen opgedaan met een sterk vereenvoudigde keur.
Betrokken instanties Unie van Waterschappen
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.