Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2244335
Titel artikel De kade(r)s van ons watersysteem : hoe regelen we het eenvoudiger en beter met de omgevingswet en de waterschapsverordening?
Auteur(s) Kraak, I.
Tijdschrifttitel Water governance
Deel(Jaar)Nummer (2018)1
Paginering 32 - 34
Online full text
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting De Omgevingswet en de onderliggende uitvoeringsregelgeving geven de juridische kaders voor de inrichting en het beheer van de fysieke leefomgeving. Water is daar een onderdeel van, net als ruimtelijke ordening, milieu, natuur. Eén van de kerninstrumenten van de Omgevingswet is de waterschapsverordening, de opvolger van de keur. De Unie van Waterschappen werkt aan een handreiking voor deze verordening. Deze handreiking is een hulpmiddel voor de waterschappen om hun eigen waterschapsverordening op te stellen en gaat uit van de juridische kaders en de verbeterdoelen van de Omgevingswet. In dit artikel wordt ingegaan op de juridische aspecten en de betekenis van de verbeterdoelen op de waterschapverordening. In de case study hierna wordt u meegenomen in een uitwerking van een ‘keur nieuwe stijl’ door het Hoogheemraadschap van Rijnland. Dit waterschap heeft inmiddels de eerste ervaringen opgedaan met een sterk vereenvoudigde keur.
Betrokken instanties Unie van Waterschappen
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.