Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2244951
Titel Gruisontwatering
toon extra info.
projectuitvoering: Aaldrik Haijer, Peter Vast
Auteur(s) Haijer, Aaldrik (contributor) ; Vast, Peter (contributor)
Uitgever Amersfoort : STOWA
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 1 online resource (PDF, 97 pages) illustrations
Titel van reeks Stowa werkrapport (2018-W18)
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Het reduceren van de energieconsumptie, de (fossiele) CO2-uitstoot, kostenreductie en een dreigend tekort aan grondstoffen in de toekomst zijn een belangrijke aanleiding voor het optimaliseren van de slibketen. Voorbeelden van optimalisatie in de slibketen zijn vergisting, eventueel met voorbehandelingstechnieken, en het terugwinnen van fosfaten en andere nutriënten. Waar vergisting zich richt op het inzetten van een gedeelte van het slib als secundaire brandstof, richt fosfaat en nutriëntterugwinning zich op het hergebruik van stoffen. Naast deze voorbeelden, liggen er kansen voor optimalisatie in het verbeteren van de slibontwatering. Verbeterde mechanische slibontwatering maakt dat er voor de thermische droogstap van de slibverwerking, significant minder energie nodig is.
Betrokken instanties Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA)
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.