Login

Hydrotheek

Record nummer 2244951
Titel Gruisontwatering
toon extra info.
projectuitvoering: Aaldrik Haijer, Peter Vast
Auteur(s) Haijer, Aaldrik (contributor) ; Vast, Peter (contributor)
Uitgever Amersfoort : STOWA
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 1 online resource (PDF, 97 pages) illustrations
Titel van reeks Stowa werkrapport (2018-W18)
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Het reduceren van de energieconsumptie, de (fossiele) CO2-uitstoot, kostenreductie en een dreigend tekort aan grondstoffen in de toekomst zijn een belangrijke aanleiding voor het optimaliseren van de slibketen. Voorbeelden van optimalisatie in de slibketen zijn vergisting, eventueel met voorbehandelingstechnieken, en het terugwinnen van fosfaten en andere nutriënten. Waar vergisting zich richt op het inzetten van een gedeelte van het slib als secundaire brandstof, richt fosfaat en nutriëntterugwinning zich op het hergebruik van stoffen. Naast deze voorbeelden, liggen er kansen voor optimalisatie in het verbeteren van de slibontwatering. Verbeterde mechanische slibontwatering maakt dat er voor de thermische droogstap van de slibverwerking, significant minder energie nodig is.
Betrokken instanties Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA)
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.