Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2245510
Titel Voorstudie - Zoet op Zout : uitwerking toekomstbestendig watersysteem en spaarwatertechnieken in het Lauwersmeergebied : eindrapport
toon extra info.
projectteam Arjen Roelandse, Tine te Winkel, Beatriz de La Loma Gonzalez, Simon van Meijeren en Jouke Velstra
Auteur(s) Roelandse, Arjen (contributor) ; Winkel, Tine te (contributor) ; Loma Gonzalez, Beatriz de la (contributor) ; Meijeren, Simon van (contributor) ; Velstra, Jouke (contributor)
Uitgever Gouda : Acaciawater
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 1 online resource (PDF, 42 pages) illustrations
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Aan de hand van een agro-hydrologische analyse is de huidige situatie in het Lauwersmeergebied in beeld gebracht. In de analyse zijn de watervraag en waterbehoefte vastgesteld en een watersysteemanalyse uitgevoerd. De analyse vormt de basis voor de ontwikkeling van toekomstscenario’s voor het waterbeheer in het projectgebied. Binnen 3 scenario’s staat het vergroten van de zelfvoorzienendheid en afname van de zoetwaterbeschikbaarheid centraal. Op perceelschaal is de haalbaarheid van de Spaarwater-technieken verkend. Op bedrijfsniveau het ontwerp van een eigen watervoorziening met behulp van ondergrondse opslag is verkend. Het derde scenario is een aanpassing van het watersysteem op polderschaal. In deze studie is de haalbaarheid gebaseerd op de waterhuishoudkundige en economische effecten van de oplossingen. Zo is gezocht naar een optimale verdeling van water- en kosteneffectiviteit.
Betrokken instanties LTO-Nederland
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.