Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2245572
Titel Groen in de stad : waterhuishouding
toon extra info.
Jelle Hiemstra
Auteur(s) Hiemstra, J.
Uitgever Wageningen [etc.] : Wageningen University & Research [etc.]
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 2 p
Online full text
Trefwoorden (cab) vergroening / regenwateropvang / biodiversiteit / klimaat / beplantingen / luchtkwaliteit / droogte / gezondheid / welzijn
Rubrieken Stedelijke samenleving
Publicatie type Factsheet
Taal Nederlands
Toelichting Voldoende en goed functionerend groen is essentieel voor de leefbaarheid in de stad. Indien op de juiste manier aangelegd en onderhouden, kan het een belangrijke bijdrage leveren aan de waterhuishouding in het stedelijk gebied en daarmee aan de klimaat-bestendigheid van de stad. Daarnaast levert groen in de stad baten op veel andere terreinen zoals beperking van de opwarming in de stad, ondersteunen van de biodiversiteit, verbeteren van de luchtkwaliteit, en meer algemeen de gezondheid en het welzijn van de bewoners. De klimaatscenario’s van het KNMI voorspellen voor de nabije toekomst naast stijgende temperaturen en langere droogteperiodes vooral ook een toename van piekneerslagen, zowel wat betreft frequentie als intensiteit daarvan. Deze factsheet geeft een overzicht van de baten van het groen in de stad op het gebied van de waterhuishouding en de mechanismen daarachter. Daarnaast biedt het door middel van voorbeelden en aanbevelingen handvatten voor een betere benutting van groen voor dit doel.
Betrokken instanties WUR
Hogeschool Van Hall Larenstein
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.