Login

Hydrotheek

Record nummer 2245875
Titel artikel PREPARED: Project met potentie
Auteur(s) Ven, F. van de
Tijdschrifttitel Riolering : onafhankelijk maandblad voor beleidsmakers en -beslissers in de rioleringssector / uitg. Rioolburo
Deel(Jaar)Nummer 17(2010)
Paginering 36 - 37
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Klimaatverandering is een begrip waar iedereen wel een mening over heeft. Het onderwerp levert een hoop publiciteit op en is de perfecte openingszin geworden voor menig doodgebloed familiefeestje. De ene na de andere organisatie stort zich op dit thema. Zo ook de Europese Commissie die het project PREPARED cofinanciert. Doel is om de drinkwater- en afvalwatersector voor te bereiden op de toekomst. Het project, dat mede gefinancieerd wordt door de Europese Commissie, gaat over de aanpassing van de drinkwatersector en de afvalwatersector op de eventuele gevolgen van klimaatverandering. In totaal zitten er 35 partners in het Consortium, waarvan twaalf Europese steden, 2 niet Europese steden (Seatle en Melbourne) en 23 onderzoeksinstellingen, universiteiten, en MKB bedrijven (veelal technologie leveranciers) KWR Watercycle Research Instituut (voorheen KIWA) is de lead partner en is met de gemeente Eindhoven de Nederlandse inbreng in het project. De gemeente is de projectpartner, maar werkt weer nauw samen met Brabant Water en Waterschap De Dommel. De vertegenwoordigers van deze projectpartners gaan vier jaar met elkaar samenwerken. Op woensdag 10 maart werd een persconferentie gegeven in het stadhuis waarin de ambitieuze plannen uit de doeken werden gedaan. Wethouder Wonen & Ruimte Mary Fiers, afdelingshoofd Groen en Water Frank van Swol, KWR projectleider Adriana Hulsmann en Jan Cortvriend van de Europese Commissie leggen uit wat nu precies de bedoeling is van het project.
Betrokken instanties KWR, Watercycle Research Institute
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.