Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2246019
Titel artikel 30 jaar vooruitgang in neerslag- afvoermodellering
Auteur(s) Veld, A. van 't ; Schuurmans, W. ; Allewijn, R.
Tijdschrifttitel Stromingen : vakblad voor hydrologen
Deel(Jaar)Nummer 29(2017)3
Paginering 29 - 37
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting De afgelopen 30 jaar heeft de hydrologie een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Om deze ontwikkeling inzichtelijk te maken is een modellering uit een promotieonderzoek uit 1985 opnieuw uitgevoerd met de data en modellen van nu. Het onderzoek betreft het maken van een neerslag-afvoermodel voor een stroomgebied in de Dolomieten, een gebied dat qua inrichting in de afgelopen 30 jaar niet ingrijpend is veranderd. Wat opvalt, is de enorme toename van hoge resolutie data en de beschikbaarheid van ruimtelijke modellen. Wat verder opvalt, is dat het thans enige weken kost om de data te verzamelen en een model te maken, terwijl dat vroeger ruim een jaar kostte. Wat niet is veranderd, is dat nog steeds weinig afvoermeetreeksen beschikbaar zijn, terwijl dit voor de kalibratie en validatie van het model essentieel is.
Betrokken instanties Rijkswaterstaat RWS
Nelen & Schuurmans Consultants
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.