Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2246083
Titel Mogelijkheden voor ondergrondse waterberging in de omgeving van 's-Heerenhoek : verkenning uitbreiding zoete grondwatervoorraden door combinatie van zoutwateronttrekking en zoetwaterinjectie
toon extra info.
Susanne Bijvoets
Auteur(s) Bijvoets, S.
Uitgever [S.l.] : [s.n.]
Jaar van uitgave 2016
Pagina's 55 p
Online full text
Publicatie type Studentenverslag
Taal Nederlands
Toelichting In Zeeland is het grondwater brak tot zout door de invloed van het omringende zeewater. De voornaamste bron van zoet water is aanwezig in de vorm van regenwaterlenzen die bovenop het zoute grondwater drijven. Voldoende zoet water is van belang voor de teelt van gewassen. De aanvulling van deze regenwaterlenzen vindt plaats door neerslag. De hogere temperaturen die het gevolg zijn van klimaatverandering zullen de verdamping versterken waarmee er meer neerslag nodig is om de regenwaterlenzen op dikte te houden. Ook is het aannemelijk dat er langere periodes van droogte zullen optreden en er meer behoefte ontstaat aan voorraden om zulke periodes te overbruggen. Om zoet water beschikbaar te houden in Zeeland is een techniek bestudeerd met de naam Freshmaker, waarmee zoet water geforceerd in de ondergrond kan worden opgeslagen. De techniek stelt specifieke eisen aan de omgeving. Zo moet de ondergrond geschikt zijn en ook moet er voldoende zoet water beschikbaar zijn om te kunnen opslaan. Nadat de techniek op bedrijfsniveau toepasbaar is gebleken, is het de vraag of hij ook op gebiedsschaal kan worden aangelegd? Het onderzoek waarvan de resultaten staan beschreven in dit rapport is een verkenning naar de geschiktheid van het gebied ten zuiden van ’s-Heerenhoek (Zeeland) voor de aanleg van een dergelijke gebiedsfreshmaker.
Betrokken instanties Provincie Zeeland
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.