Login

Hydrotheek

Record nummer 2247035
Titel Nature-based solutions voor een duurzame Gouwe
toon extra info.
Charlotte Lelieveld, Arjan Spijkerman
Auteur(s) Lelieveld, Charlotte ; Spijkerman, Arjan
Uitgever [Netherlands] : Groene Cirkels
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 1 online resource (PDF, 17 pages) illustrations
Titel van reeks Wageningen Environmental Research rapport (ISSN 1566-7197 ; 2877)
Titel van reeks Groene Cirkels rapport (7)
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Dit project verkend mogelijkheden om innovaties te ontwikkelen die bijdragen aan de verduurzaming van een Groene Corridor tussen Zoeterwoude en de haven van Rotterdam, waarvan de rivier de Gouwe een belangrijk onderdeel vormt. Het project is uitgevoerd vanuit de themacirkel Duurzame mobiliteit & logistiek van Groene Cirkels. Deze themacirkel heeft als ambitie: samen innovaties ontwikkelen die bijdragen aan een klimaatneutrale logistiek en mobiliteit in het gebied Zoeterwoude – Alphen – Rotterdam. Het verduurzamen van de infrastructuur is daarbij van wezenlijk belang. We verkennen de kansen voor het vergroenen van de Gouwe. Welke mogelijkheden liggen er om met nature-based solutions bij te dragen aan verduurzaming en klimaatneutraliteit? Mogelijkheden die bijdragen om de Gouwe als dé duurzaamste waterweg van Europa te etaleren. Een waterweg die klimaatbestendig is, die op een duurzame manier met energie omgaat, die efficiënt is, maar ook een waterweg met meerwaarde voor de omgeving, zowel voor gebruikers en omwonenden als voor de natuur.
Betrokken instanties WUR
Provincie Zuid-Holland
Hoogheemraadschap van Rijnland
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.