Login

Hydrotheek

Record nummer 2253745
Titel Voorkeursalternatief Noordelijke Randmeerdijk
Uitgever Apeldoorn : Waterschap Vallei en Veluwe
Jaar van uitgave 2019
Pagina's 28 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De Noordelijke Randmeerdijk is van oorsprong een zeedijk die Elburg, Noordeinde en de omliggende polders beschermde tegen overstromingen vanuit de Zuiderzee. Tegenwoordig beschermt de dijk hetzelfde gebied tegen hoogwater op de Randmeren als gevolg van een zware zuidwesterstorm. De historie als zeedijk is nog steeds zichtbaar in het profiel van de dijk. Daarnaast wordt de dijk volop gebruik om te wandelen, fietsen en de natuur te beleven. Dit maakt de Noordelijke Randmeerdijk bijzonder waardevol voor de omgeving. De Noordelijke Randmeerdijk moet verbeterd worden. In eerste instantie leek dit te gaan om een forse opgave, maar door het toepassen van nieuwe kennis en inzichten is de opgave verkleind. De afgelopen periode hebben we de eerste fase van het project, de verkenning, doorlopen. Tijdens de verkenning hebben we de eerste stap gezet met het opstellen van het voorkeursalternatief. Het voorkeursalternatief beschrijft welke maatregelen nodig zijn om de dijk veilig te maken en te houden. Uiteraard zijn daar onderzoeken en berekeningen voor uitgevoerd en zijn de landschappelijke en cultuurhistorische waarden bepaald. Maar ook de verhalen van mensen uit de omgeving die de dijk dagelijks beleven en gebruiken, hebben we verwerkt in het voorkeursalternatief. In februari 2019 is het voorkeursalternatief door het algemeen bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe en van Waterschap Drents Overijsselse Delta vastgesteld. In deze folder leest u wat het voorkeursalternatief voor de Noordelijke Randmeerdijk is en hoe wij ervoor zorgen dat de dijk veilig blijft.
Betrokken instanties Waterschap Vallei en Veluwe
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.