Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 378463
Title Bedrijfscatering goed startkanaal voor biologische fair tradeproducten
Author(s) Soethoudt, H.
Source BioKennis nieuws (2008).
Department(s) AFSG Food Quality
Publication type Article in professional journal
Publication year 2008
Abstract De beste start voor biologische fair trade producten ligt bij de bedrijfscatering. Wageningen UR onderzocht langs welke weg stichting FairBites haar producten het beste kan afzetten om jong volwassen te bereiken. Het tankstation bleek geen goede startmogelijkheid, omdat de producten een aandachtige omgeving nodig hebben. Bedrijfscatering is een interessant startkanaal voor FairBites, zegt AFSG-onderzoeker Han Soethoudt. “Deze markt zal waarschijnlijk als eerste gaan werken aan een duurzame bedrijfsvoering. Laatst zijn in het kader van Duurzame Bedrijfsvoering Overheden eisen en wensen opgesteld voor het inkooppakket catering. De doelstelling is: ‘het Rijk koopt in 2010 100% duurzaam in tenzij het niet anders kan’. Deze voortrekkersrol van de overheid biedt mogelijkheden, het creëert vraag naar biologische producten.” Bij aanvang van het onderzoek leek het tankstation ook een aantrekkelijk startkanaal, maar het blijkt niet haalbaar om een merk te laten slagen in de pompshop. “Er zijn te veel belemmeringen, zoals te weinig parkeerplaatsen bij de shop en een complexe, arbeidsintensieve marketing. Tankstations kiezen ook eerder voor A-merken”, zegt Soethoudt. Scholen zijn wel een interessante mogelijkheid, omdat de doelgroep jong volwassenen daar goed te bereiken is. Soethoudt adviseert om bewerkte producten in het assortiment op te nemen: “FairBites wil onderscheidende producten leveren, dat kan niet met puur fruit, maar wel met fruitsalades en bars. Daarnaast biedt de toegevoegde waarde van bewerkte producten ook ruimte in de prijs.” Klik hier voor de samenvatting en de volledige tekst van het rapport "Assortiment-kanaalmatch voor biologische fair tradeproducten"
Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.