Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 402039
Title Een lofzang op integratie
Author(s) Breeman, G.E.; Timmermans, A.
Source NRC Handelsblad (2010). - ISSN 0002-5259 - 1 p.
Department(s) Public Administration and Policy
WASS
Publication type Article in journal aimed at the general public
Publication year 2010
Abstract Een lofzang op integratie Gerard Breeman en Arco Timmermans waren in Montreal voor een conferentie voor politicologen, gespecialiseerd in Europese integratie. ,,Na een driedaagse conferentie over Europese integratie, open sky's verdragen, en immigratievragen bleek dat wij niet meer terug konden!'', schrijven ze per e-mail. ,,Aan de dinertafel hebben we meteen maar Barroso's zorg besproken dat alle lidstaten ook in deze crisis weer hun eigen lijn lijken te gaan trekken. Landen zouden mogelijk de eigen vliegtuigmaatschappijen weer financieel voortrekken. Een crisis kan verbroederen, zoals we hier ervaren, want Duitsers blijken opeens ongeordend, Françaises vriendelijk en Nederlanders beleefd. Maar als het om geld gaat, zoeken nationale politici kennelijk naar weinig Europese integratie. Zonde, want het kan zo leuk en nuttig zijn! Ondertussen willen wij allemaal naar huis. Daarbij zien wij het nut van de 'integratie' van KLM, Air France en Delta Airlines wel in: het geeft ons straks, als het vliegverbod wordt opgeheven, meer mogelijkheden om thuis te komen en meer flexibiliteit. Iedereen hier is het wel eens dat een uitbarsting van nationale sentimenten niet nuttig is. Maar goed, wij wetenschappers zijn bevooroordeeld en hebben veel baat van Europese integratie.''
Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.