Staff Publications

  • external user (warningwarning)
  • Log in as
  • language uk
Record number 405893
Title Hoezo klimaatverandering : feiten, fabels en open vragen
Author(s) Vellinga, P.
Source Amsterdam : Balans - ISBN 9789460033032 - 140
Department(s) CWC - Earth System Science and Climate Change
Earth System Science
Publication type Book aimed at the general public
Publication year 2011
Keyword(s) klimaatverandering - opwarming van de aarde - milieubeleid - climatic change - global warming - environmental policy
Categories Climatic Change
Abstract Moeten we ons wel zo druk maken over de opwarming van de aarde zolang het IJsselmeer nog dichtvriest en er wetenschappers zijn die voorspellen dat het kouder wordt? Zijn de klimaatwetenschappers niet een beetje aan het overdrijven? Net als destijds de Club van Rome, met zijn waarschuwingen over grondstoffen die snel op zouden raken en over bossen die dood zouden gaan. En de ozonlaag, daar hoor je ook niemand meer over. Politici maken ons bang met het einde van de wereld, maar hoe kunnen ze het klimaat over vijftig jaar eigenlijk zo precies voorspellen als de gewone weersverwachting er al regelmatig naast zit? Bovendien, de uitstoot van CO2 lijkt niet te stoppen. Wij kunnen hier wel spaarlampen gebruiken, maar in China gaat elke week een nieuwe kolencentrale open. Kunnen wij onze welvaart wel op peil houden met windmolens en zonneenergie? De vervuiling van de mens is toch nietig in vergelijking met die van vulkanen, zonnevlekken en dergelijke. Of toch niet? Pier Vellinga zet in 'Hoezo klimaatverandering' de belangrijkste feiten en fabels over klimaatverandering op een rij. Zonder de onzekerheden uit de weg te gaan geeft dit boek een helder inzicht in wat we weten over het broeikaseffect – en wat we ertegen kunnen doen.
Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.