Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 406326
Title In-vitrovlees: yuck!(?) : een eerste verkenning van een eerste reactie
Author(s) Weele, C.N. van der
Source Den Haag : LEI Wageningen UR (LEI-nota 10-179) - 23
Department(s) LEI Consument and Behaviour
LEI Consumer & behaviour
WASS
Publication type Research report
Publication year 2010
Keyword(s) houding van consumenten - kunstvlees - in vitro kweek - kweektechnieken - productontwikkeling - consumentengedrag - consumer attitudes - meat analogues - in vitro culture - culture techniques - product development - consumer behaviour
Categories Consumer Behaviour / Food Product Design
Abstract In de zoektocht naar nieuwe eiwitbronnen vormt in-vitrovlees één van de sporen. Het idee is om uit dierlijke stamcellen spierweefsel te laten groeien, ofwel vlees, met behulp van weefselkweektechnieken. Daarvoor zijn dierlijke cellijnen nodig, maar dieren komen er niet aan te pas. Daarnaast is de productie van in-vitrovlees potentieel efficiënter en duurzamer. Door deze mogelijke voordelen voor dieren en voor duurzaamheid bestaat er een grote maatschappelijke vraag om dit idee door nader onderzoek verder uit te werken. In biologisch opzicht zijn er nog veel obstakels te overwinnen. Vanuit maatschappelijk oogpunt springen enerzijds de voordelen in het oog, anderzijnds rijst de vraag of mensen in-vitrovlees ook echt zouden willen eten. Het komt nogal eens voor dat mensen met enige afschuw reageren op het idee van in-vitrovlees. Deze studie vormt een eerste verkenning van deze reactie, die in het Engels wordt aangeduid als 'yuck'-reactie.
Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.