Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 414909
Title Bio-middelen sneller op de markt
Author(s) Kohl, Jurgen
Source Bio-middelen sneller op de markt, GroeneNet: Aubergine-, Komkommer-, Paprika- en TomatenNet, 2011-02-10, P. van Ammelrooy, http://www.groentenet.nl/Groente_Nieuws.6043.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=41921&cHash=550cd74a83cba47672bba148ee7a1ca5
Department(s) PRI BIOINT Ecological Interactions
Publication type Media appearance
Publication year 2011
Abstract Onderzoekers van Plant Research International (PRI), onderdeel van Wageningen UR, hebben een nieuwe aanpak ontwikkeld voor een snelle en rendabele ontwikkeling van biologische gewasbeschermingsmiddelen, de zogenoemde SelectBioControl. PRI verwacht met SelectBioControl de biologische bestrijdingsmiddelenmarkt een belangrijke impuls te kunnen geven. SelectBioControl doorloopt opeenvolgend alle stappen die cruciaal zijn voor de ontwikkeling, productie, registratie en marketing van biologische gewasbeschermingsmiddelen. Het ontwikkelen van biologische bestrijdingsmiddelen op basis van micro-organismen is een lang en kostbaar proces. In het verleden is veel – publiek en privaat – geld geïnvesteerd in de ontwikkeling van deze middelen. Toch heeft dit maar een beperkt aantal succesvolle middelen opgeleverd. Dankzij SelectBioControl worden zowel de kansen op de ontwikkeling van een werkzaam middel als een succesvolle marktintroductie vergroot. Dr. Jürgen Köhl, een van de ontwikkelaars van SelectBiocontrol: "We toetsen bacteriën en schimmels in eerste instantie niet alleen op hun werkzaamheid tegen ziekteverwekkers, maar we kijken ook al naar de economisch belangrijke productie- en marketingparameters. Alleen bacteriën en schimmels die marktpotentie hebben worden in de vervolgfase gedetailleerder onderzocht. Dankzij SelectBioControl blijven de totale ontwikkelingskosten daarom beperkt en zijn kosten en mogelijke risico’s vooraf beter in te schatten.’ SelectBiocontrol is ontwikkeld onder leiding van Köhl, samen met Franse en Italiaanse onderzoekinstituten en het internationale industrieplatform van de producenten van biologische gewasbeschermingsmiddelen (IBMA)
Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.