Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 422118
Title Maaltijdservice Máx à la Carte : objectivering van de wijze van uitserveren van maaltijden binnen Máxima Medisch Centrum
Author(s) Snels, J.C.M.A.; Wassenaar, N.
Source Wageningen : Wageningen UR - Food & Biobased Research ([Report / Agrotechnology & Food Innovations 1192]) - 38
Department(s) FBR Fresh Supply Chains
Publication type Research report
Publication year 2010
Keyword(s) ziekenhuiscatering - catering in instellingen - institutionele huishoudens - voedselverspilling - maaltijden - ziekenhuizen - hospital catering - institutional catering - institutional households - food wastage - meals - hospitals
Categories Institutional Households
Abstract Dit onderzoek heeft betrekking op de nieuwe wijze van uitserveren van maaltijden binnen het Máxima Medisch Centrum (MMC). Dit nieuwe concept sluit aan bij een gezond en duurzaam voedselpatroon. Verondersteld is dat de maaltijdservice resulteert in positieve effecten op het gebied van 'people', 'planet' en 'profit'. Daarnaast is er de gedachte dat het concept resulteert in een verbeterde service aan de patiënt, terwijl er geld bespaard wordt, de CO2-productie gereduceerd wordt en voedselverspilling tegengegaan wordt. De beleving van een maaltijd is niet enkel afhankelijk van de kwaliteit van het voedsel. De ambiance waarin gegeten wordt speelt een minstens zo grote rol. Binnen MMC wordt zelfs gezegd dat ambiance voor 70% de beleving van voedsel bepaalt. Binnen het uitserveerconcept neemt het creëren van een fijne ambiance daarom een belangrijke rol in.
Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.