Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 438433
Title Kasteelt (innovaties in de glastuinbouw, met Tycho Vermeulen en Leo Ammerlaan)
Author(s) Muusze, B.; Vermeulen, T.; Ammerlaan, L.
Source Omgevingsdienst Midden-Holland
Department(s) WUR GTB Teelt & Bedrijfssystemen
Publication type Sound recording (professional)
Publication year 2013
Keyword(s) glastuinbouw - energiebesparing - belichting - innovaties - algenteelt - warmte - duurzaamheid (sustainability) - biobased economy - greenhouse horticulture - energy saving - illumination - innovations - algae culture - heat - sustainability
Categories Horticulture
Abstract De Stichting Duurzame Stad organiseert in Zoetermeer en Gouda een ontwerpwedstrijd ‘duurzame stad van de toekomst’ voor leerlingen tussen de 14 en 18 jaar. Drie middelbare scholen uit Zoetermeer en drie uit Gouda doen aan mee aan de wedstrijd. De leerlingen kunnen als hoofdprijs zonnepanelen voor op hun school winnen. Ter inspiratie voor de wedstrijd bekijken leerlingen korte filmpjes over hoe verschillende sectoren in de maatschappij werken aan verduurzaming, om vervolgens zelf aan de slag te gaan. Duurzame Voedselvoorziening is één van de oDe Stichting Duurzame Stad organiseert in Zoetermeer en Gouda een ontwerpwedstrijd ‘duurzame stad van de toekomst’ voor leerlingen tussen de 14 en 18 jaar. Drie middelbare scholen uit Zoetermeer en drie uit Gouda doen aan mee aan de wedstrijd. De leerlingen kunnen als hoofdprijs zonnepanelen voor op hun school winnen. Ter inspiratie voor de wedstrijd bekijken leerlingen korte filmpjes over hoe verschillende sectoren in de maatschappij werken aan verduurzaming, om vervolgens zelf aan de slag te gaan. Duurzame Voedselvoorziening is één van de onderwerpen. In de voedselvoorziening speelt de glastuinbouw in Nederland een belangrijke rol. De Stichting Duurzame Stad heeft daarom samen met de Omgevingsdienst Midden-Holland, de gemeente Zoetermeer en Wageningen UR Glastuinbouw een inspiratiefilmpje gemaakt. Het filmpje toont de leerlingen interessante ontwikkelingen die op dit moment plaatsvinden in kassen. Vooral de energie-aspecten van de glastuinbouw komen aan bod: . de opkomst van het ledlicht . opwekken van warmte en energie uit kassen . algenteelt en bioplastics . het verbinden van de tuinbouw met de stad Voor het laatste onderwerp zijn opnames gemaakt bij potplantenkwekerij Ammerlaan The Green Innovator in Pijnacker-Nootdorp. Finales van de ontwerpwedstrijd zijn in Zoetermeer op 24 april en in Gouda op 30 mei 2013.
Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.