Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 442387
Title Fork naar Farm. deelrapport: experimentele kweek van yellowtail kingfish (Seriola lalandi) en de implementatie hiervan
Author(s) Abbink, W.; Blanco Garcia, A.; Poelman, M.
Source Yerseke : IMARES (Rapport / IMARES Wageningen UR C111/11) - 29
Department(s) IMARES Aquaculture
Publication type Research report
Publication year 2011
Keyword(s) visteelt - seriola - recirculatie aquacultuur systemen - duurzaamheid (sustainability) - nieuwe producten - fish culture - recirculating aquaculture systems - sustainability - new products
Categories Aquaculture Production Systems / Aquaculture Husbandry and Management / Alternative Farming
Abstract In Nederland is sprake van een toenemende vraag naar duurzaam en lokaal geproduceerde vis. Het doel van het Fork naar Farm project was het begeleiden van de productie van een nieuwe vissoort binnen de Nederlandse viskweeksector en Afrikaanse meerval volgens een certificeringsschema waarin duurzaamheid een rol speelt. Binnen het kader van het Fork naar Farm project behandelt dit rapport het onderzoek naar de opkweek van de yellowtail kingfish (Seriola lalandi) in recirculatiesystemen en de implementatie hiervan in de praktijk. Er zijn verschillende groepen jonge yellowtail kingfish met een gewicht van ongeveer 0,5 gram aangekocht vanuit Australië en in Nederland opgekweekt in recirculatiesystemen. Er is in de faciliteiten van IMARES Wageningen UR onderzoek verricht naar diverse houderijomstandigheden: temperatuur, pH en saliniteit van het water en het voer.
Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.