Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 500119
Title Factoren die gezond eten voorspellen
Author(s) Bouwman, Laura
Source Factoren die gezond eten voorspellen, 2015-06-25, http://www.voedingnu.nl/Nieuws/Factoren_die_gezond_eten_voorspellen-150625125858
Department(s) WASS
Health and Society
Publication type Media appearance
Publication year 2015
Abstract Wordt gezond eten niet al voldoende gepromoot? Het is toch al overal en altijd? Er zijn inderdaad al veel initiatieven die zich richten op ‘de gezonde keuze of de gemakkelijke keuze’. Het is dan ook niet langer de vraag of het nodig is hierin te investeren. Maar het is nog niet genoeg. De keerzijde van ‘de gezonde keuze makkelijker maken’, is dat er geen beroep wordt gedaan op het aangaan van verbinding. Richtlijnen, etiketten en slogans dicteren wat gezond eten is. Van een kritische reflectie op ‘you are what you eat’ zijn we uitgekomen op ‘you are what you are told to eat’.Wordt gezond eten niet al voldoende gepromoot? Het is toch al overal en altijd? Er zijn inderdaad al veel initiatieven die zich richten op ‘de gezonde keuze of de gemakkelijke keuze’. Het is dan ook niet langer de vraag of het nodig is hierin te investeren. Maar het is nog niet genoeg. De keerzijde van ‘de gezonde keuze makkelijker maken’, is dat er geen beroep wordt gedaan op het aangaan van verbinding. Richtlijnen, etiketten en slogans dicteren wat gezond eten is. Van een kritische reflectie op ‘you are what you eat’ zijn we uitgekomen op ‘you are what you are told to eat’.
Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.