Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 500477
Title De Kennis van Nu
Author(s) Smidt, Hauke
Source De Kennis van Nu, 2015-11-04, http://www.ntr.nl/De-Kennis-van-Nu-Radio/139/detail/De-Kennis-van-Nu/RBX_NTR_2189745#content
Department(s) VLAG
WIMEK
Microbiological Laboratory
Publication type Media appearance
Publication year 2015
Abstract De Kennis van Nu Radio (NTR) neemt van 3 tot en met 6 november dagelijks een talkshow op. Vanuit het cafe van LUX spreken Jeroen Dirks en Karin van den Boogaert iedere festivaldag met de aanwezige gasten. De talkshows worden steeds dezelfde avond tussen 22.00 en 23:00 uitgezonden op Radio 5. Op deze eerste echte festivaldag duiken we in de wereld van de microben, de bacteriën en zelfs de quarks met gespreksleider Karin van den Boogaert. We bespreken hoe de wereld van het allerkleinste ons dagelijks leven beïnvloedt. Ooit gedacht aan stront als medicijn? De eerste poeptransplantaties zijn al uitgevoerd en de verwachtingen zijn hooggespannen. Kunnen darmbacteriën naast fysieke kwalen ook mentale kwellingen als Parkinson en autisme verhelpen? En hoe speelt kwantumtheorie een rol in ons alledaagse leven? Met onder andere deeltjesfysicus Ivo van Vulpen, microbioloog Hauke Smidt en Dirk van Delft directeur van Museum Boerhaave. Met een column door Hanneke Hendrix.De Kennis van Nu Radio (NTR) neemt van 3 tot en met 6 november dagelijks een talkshow op. Vanuit het cafe van LUX spreken Jeroen Dirks en Karin van den Boogaert iedere festivaldag met de aanwezige gasten. De talkshows worden steeds dezelfde avond tussen 22.00 en 23:00 uitgezonden op Radio 5. Op deze eerste echte festivaldag duiken we in de wereld van de microben, de bacteriën en zelfs de quarks met gespreksleider Karin van den Boogaert. We bespreken hoe de wereld van het allerkleinste ons dagelijks leven beïnvloedt. Ooit gedacht aan stront als medicijn? De eerste poeptransplantaties zijn al uitgevoerd en de verwachtingen zijn hooggespannen. Kunnen darmbacteriën naast fysieke kwalen ook mentale kwellingen als Parkinson en autisme verhelpen? En hoe speelt kwantumtheorie een rol in ons alledaagse leven? Met onder andere deeltjesfysicus Ivo van Vulpen, microbioloog Hauke Smidt en Dirk van Delft directeur van Museum Boerhaave. Met een column door Hanneke Hendrix.
Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.