Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 503562
Title Biobased Composieten: Kansrijk en toekomstbestendig : Eerste deel van serie over natuurlijke vezels en bioharsen in technische toepassingen
Author(s) Oever, Martien van den; Molenveld, K.
Source Kunststof Magazine 5 (2013). - ISSN 1382-385X - p. 26 - 29.
Department(s) FBR BP Biorefinery & Natural Fibre Technology
FBR Sustainable Chemistry & Technology
Publication type Article in professional journal
Publication year 2013
Abstract Deze driedelige serie geeft een overzicht van de mogelijkkheden van biocomposieten. Het drieluik omvat een overzicht van de beschikbaarheid, prijzen, technische eigenschappen, verwerkingskenmerken en leveranciers van natuurlijke vezels en bioharsen, en gaat in op recente ontwikkelingen en belangrijke spelers op het gebied van biocomposieten. Deze artikelenreeks is gebaseerd op een publicatie die is ontstaan op initiatief van DPI Value Centre in samenwerking met Wageningen UR-FBR en VKCN. Zij wilden geïnteresseerde ondernemers meer inzicht geven in de mogelijkheden en onmogelijkheden van biocomposieten. In dit eerste deel kijken we naar de stand van zaken met betrekking tot kunststofcomposieten in Nederland en hoe biocomposieten daarin een rol spelen. In deel twee bespreken we de stand van zaken in Nederland rond (bio) composieten en richten we ons op natuurlijke vezels en bioharsen. In het laatste deel komen recente ontwikkelingen rond biocomposieten voorbij en kijken we naar verwachtingen voor de toekomst.
Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.