Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 506393
Title Wortel DNA laat zien hoe felle kleur ontstaat
Author(s) Vos, Ric de
Source Wortel DNA laat zien hoe felle kleur ontstaat, 2016-05-25, http://www.kennislink.nl/publicaties/wortel-dna-laat-zien-hoe-felle-kleur-ontstaat
Department(s) PRI BIOS Applied Metabolic Systems
Publication type Media appearance
Publication year 2016
Abstract Aan het rijtje landbouwgewassen waar we het DNA van kennen is onlangs de wortel toegevoegd. Nu is duidelijk hoe het kan dat de wortel ook onder de grond doorgaat met de productie van de oranje kleurstof. Normaal gesproken is daar licht voor nodig. Door een mutatie reageert de aanmaak niet meer op licht en gaat de productie gewoon door. Maar waarom dit ooit voor de wilde voorouders van onze peen nuttig was vertelt het genoom niet.Aan het rijtje landbouwgewassen waar we het DNA van kennen is onlangs de wortel toegevoegd. Nu is duidelijk hoe het kan dat de wortel ook onder de grond doorgaat met de productie van de oranje kleurstof. Normaal gesproken is daar licht voor nodig. Door een mutatie reageert de aanmaak niet meer op licht en gaat de productie gewoon door. Maar waarom dit ooit voor de wilde voorouders van onze peen nuttig was vertelt het genoom niet.
Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.