Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 508260
Title Vergelijking uitgangsmateriaal Nephrolepis 'Boston blue bell'
Author(s) Mulderij, G.E.
Source Aalsmeer : Proefstation voor Bloemisterij en Glasgroente, Vestiging Aalsmeer (Rapport / Proefstation voor Bloemisterij en Glasgroente 64) - 36
Department(s) Proefstation voor Bloemisterij en Glasgroente
Publication type Research report
Publication year 1996
Keyword(s) nederland - potplanten - plantenvermeerdering - nephrolepis - binnen kweken (van planten) - netherlands - pot plants - propagation - indoor culture
Categories Ornamental Plants
Abstract De NTS-gewassencommissie Varen, subcommissie Nephrolepis, heeft de kwaliteit van Nephrolepis aan de orde gesteld. Eén van de punten die de commissie heeft opgepakt is het uitvoeren van een praktijkproef. In deze proef was het doel het uitgangsmateriaal, afkomstig van verschillende herkomsten (zowel weefselkweeklaboratoria als opkweekbedrijven), op een aantal kwaliteitskenmerken te vergelijken bij teelt op verschillende bedrijven (teeltsystemen). Jonge Nephrolepis-planten, afkomstig van verschillende herkomsten, zijn op drie bedrijven volgens het voor dat bedrijf gebruikelijke teeltschema geteeld. Per winterseizoen zijn een aantal opplantingen opgezet. Aan het einde van de teelt van elke opplanting zijn de planten door een groep keurders beoordeeld op een aantal kenmerken, zoals plantvorm, uniformiteit en kwaliteit.
Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.