Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 508342
Title Verbetering trosvorming bij trosrozen door teelthandelingen
Author(s) Hoog, J. de; Mourik, N. van; Beelen, C.
Source Aalsmeer : Proefstation voor Bloemisterij en Glasgroente (Rapport / Proefstation voor Bloemisterij en Glasgroente 40) - 18
Department(s) Proefstation voor Bloemisterij en Glasgroente
Publication type Research report
Publication year 1996
Keyword(s) rosa - rozen - cultuurmethoden - roses - cultural methods
Categories Cut Flowers
Abstract Het jaarrond telen van trosrozen met voldoende bloemen op het bloemgestel is voor veel telers een probleem. In dit onderzoek is onderzocht of door gewasopbouw (snoeimethode) en de keuze van cultivar en onderstam een verbetering kan worden bereikt van het percentage trossen bij trosrozen. In totaal zijn in dit onderzoek drie knipmethoden en twee cultivars vergeleken. Bij één cultivar zijn twee onderstammen, in combinatie met eigen wortel, met elkaar vergeleken. Met behulp van de gewasopbouw het percentage trossen beïnvloeden is mogelijk gebleken. Een opbouw waarbij de basis van de plant dichter bij de grond blijft en waarbij er minder ogen zijn waar de plant mee uit kan lopen beïnvloedt het percentage trossen en het takgewicht positief. Het aantal geoogste takken wordt echter negatief beïnvloed, zodat per saldo er geen verschil in het totaal geoogste aantal kilogrammen per snoeimethode is. Bij de snoeimethode 'knotroos', waarbij contant nieuwe grondscheuten gevormd worden, is de groeiduur van knippen tot de volgende oogst langer dan bij de andere methoden.
Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.