Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 513543
Title Fermenteren kun je leren
Author(s) Smid, Eddy
Source Een Vandaag, NPO1, Programma 1Vandaag (TV), 2016-02-25
Department(s) VLAG
Food Microbiology Laboratory
Publication type Media appearance
Publication year 2016
Abstract

Iedereen heeft wel een grootouder die zijn handen niet omdraaide voor het aanleggen van een wintervoorraad voedsel. Met minimale middelen pekelden ze in de zomer een kelder vol groenten en fruit bij elkaar. Door de invoering van de vriezer leek deze kennis en ervaring vrijwel verdwenen. Inmiddels is het fermenteren weer ontdekt door hobbyisten en de wetenschap. Christiaan Weij geeft een cursus aan mensen die willen leren fermenteren. Topchefs en hobbykoks volgen bij hem het hele jaar door de cursus. Hij ziet een enorme vraag naar uitleg over deze techniek. Fermenteren is een traditie die best wel weer terug mag komen, vindt Weij. Ook de wetenschap heeft het fermenteren ontdekt. Zo werkt Eddy Smid van de Wageningen Universiteit met voeding die hij gecontroleerd laat fermenteren. Zo kan hij meer smaak en voedingswaarde toevoegen. Ouderen hebben bijvoorbeeld minder smaak en krijgen daardoor minder goede voeding binnen. Door voeding aan te passen kun je ze daarmee helpen.

Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.