Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 514921
Title Strokenteelt : Strookt het wel met de praktijk?
Author(s) Apeldoorn, Dirk van
Event Bio-Beurs 2017, Zwolle, 2017-1-19/2017-1-19
Department(s) Farming Systems Ecology
PE&RC
Publication type Unpublished lecture
Publication year 2017
Abstract m.m.w. Wijnand Sukkel en Walter Rossing Strokenteelt: strookt het wel met de praktijk? In 2010 startte Wageningen Plant Research (voormalig PPO Lelystad) met het strokenteelt experiment “weerbare en robuuste systemen”. Voordelen van minder ziekten en plagen werden snel duidelijk. Resultaten lijken robuust, maar over de praktische uitvoering van strookbreedte, goede strookcombinaties en mechanisatie blijven nog veel vragen. In 2015 hebben ERF BV en Nz 27 de eerste praktijkervaring opgedaan met strokenteelt. In 2017 gaan Wageningen en ERF BV experimenteren met verschillende strookbreedtes en combinaties met speciale aandacht voor de praktische uitvoering (o.a. mogelijkheden huidige mechanisatie, zijn stroken in te zetten als rijpad voor oogstmachines). Op donderdag van 10.30 - 11.30 uur toont Dirk van Apeldoorn (Wageningen Universiteit, Farming Systems Ecology) kort de resultaten van de afgelopen 6 jaar en gaat in op de problemen die men tegen kwam. Ook presenteert hij de nieuwe praktijkexperimenten (workshop 51).
Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.