Staff Publications

  • external user (warningwarning)
  • Log in as
  • language uk
Record number 520008
Title Bestellen van bosplantsoen : handvaten voor de praktijk
Author(s) Jansen, Patrick; Boosten, Martijn
Source Wageningen : Stichting Probos - ISBN 9789074277266 - 103
Department(s) Resource Ecology
PE&RC
Publication type Research report
Publication year 2015
Keyword(s) bos- en haagplantsoen - plantmateriaal - bosbouw - groenbeheer - beplanten - natuurbeheer - woody nursery stock - planting stock - forestry - management of urban green areas - planting - nature management
Categories Forestry (General) / Public Green and Parks / Nature Management (General)
Abstract Voor het aanleggen van een goed functionerende beplanting is veel vakkennis en ervaring noodzakelijk. Welke soorten, plantverbanden en mengingen moet ik gebruiken? Van welke genetische herkomst moet mijn plantmateriaal zijn? Hoe ga ik om met onkruid en wildschade? Dit zijn zo maar een paar vragen die de revue passeren. Vrijwel elke terreinbeheerder moet wel eens een beplanting aanleggen, maar voor slechts weinigen is het dagelijks werk. Dan is het niet eenvoudig om alle benodigde vakkennis paraat te hebben. Dit geldt zeker voor de keuze van het plantmateriaal. De keuze welk plantmateriaal gebruikt wordt is medebepalend voor het toekomstige functioneren van de beplanting. Daarom is het belangrijk om hierin de goede keuzes te maken. Deze gids geeft praktische handvaten voor beheerders die met dergelijke vragen te maken krijgen. Hierbij worden handige hulpmiddelen aangereikt die gebruikt kunnen worden bij het bestellen van plantmateriaal en het controleren van het geleverde materiaal. Deze gids richt zich hierbij vooral op bos- en haagplantsoen.
Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.