Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 524629
Title Trots op je vak
Author(s) Hassink, Jan; Vaandrager, Lenneke
Source Trots op je vak - Magazine over vakmanschap bij Werk, Inkomen, Participatie en Zorg - NR. 9, APRIL 2017, Divosa, 2017-04-20, http://edepot.wur.nl/420684
Department(s) WASS
PPO/PRI AGRO Multifunctioneel Landgebruik
Health and Society
Publication type Media appearance
Publication year 2017
Abstract

Omgekeerd toetsen

De verkiezingen zijn achter de rug. Tijdens een door Divosa georganiseerd Politiek Café analyseerde Ferry Mingelen de mogelijkheden voor een nieuwe coalitie. Wordt het rechts met een beetje links of rechts met een vleugje midden? En wat betekent dat voor gemeenten, met name in het sociaal domein? Waar hopen we dan op? Waar willen we meer van? En waarvan in elk geval minder? ‘Regels, regels’, scandeerden de aanwezige leden van Divosa en andere belangstellenden via het digitale stembord. Want regels belemmeren ons als gemeenten om te doen wat nodig is. En om te leren door te doen: met vallen en opstaan nieuwe wegen zoeken om mensen weer zinvol te laten meedoen.

De Beroepsvereniging voor Klantmanagers heeft aan alle gemeenten die collectief lid zijn de film ‘I, Daniel Blake’ op dvd toegestuurd. Een fictief verhaal, maar gruwelijk realistisch. Een illustratie van hoe regels de boventoon kunnen gaan voeren en zo hun doel voorbijschieten. Hoe leefwereld en systeemwereld met elkaar botsen. Zo gaat het in het echt toch wel vaak. Want regels bieden houvast en het is niet makkelijk om vertrouwde patronen te doorbreken. Dat zullen we met elkaar moeten leren. Daarom is De Omgekeerde Toets van Stimulansz zo’n mooi hulpmiddel. Evelien Meester trekt er mee door het land. Onder andere naar Almere. Daarover meer in dit nummer van Trots op je Vak. Een nummer dat geheel in het teken staat van de lerende organisatie

Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.