Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 525286
Title CDA heeft boter op het hoofd met zijn kritiek op voedseltoezicht
Author(s) Candel, Jeroen
Source CDA heeft boter op het hoofd met zijn kritiek op voedseltoezicht, Trouw - Opinie, 2017-08-10, Jeroen Candel, https://www.trouw.nl/opinie/cda-heeft-boter-op-het-hoofd-met-zijn-kritiek-op-voedseltoezicht~af265f30/
Department(s) WASS
Public Administration and Policy
Publication type Media appearance
Publication year 2017
Abstract

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft afgelopen dagen veel kritiek gekregen vanwege het gebrekkige toezicht op het gebruik van antiluizenmiddelen in de pluimveesector. Pieter van Vollenhove, voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid, stelde een week geleden in het AD dat de aanwezigheid van fipronil in eieren eens te meer toont dat het toezicht op de voedselveiligheid faalt. Ook vanuit politiek Den Haag klonk felle kritiek. De Partij voor de Dieren stelt dat de NVWA sneller had moeten ingrijpen, de SP signaleert chaos en CDA-Kamerlid Jaco Geurts noemt de door de toezichthouder gecreëerde onduidelijkheid onacceptabel. Wel voegde Geurts eraan toe dat de pluimveesector zelf goed en adequaat had ingegrepen.

Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.