Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 533285
Title Eten van moeder aarde: van vlees naar peulvruchten?
Author(s) Weele, C.N. van der
Source Waardenwerk (2016)6667. - ISSN 2214-3149 - p. 172 - 179.
Department(s) Philosophy
WASS
Publication type Article in professional journal
Publication year 2016
Abstract 2016 is 'International year of pulses', internationaal jaar van de peulvruchten. De organisatie voor voedsel en landbouw van de Verenigde Naties (FAO) vraagt daarmee onze aandacht en nieuwe waardering voor een oude bron van gezonde en duurzame voeding. Dat doel is voor een flink deel gekoppeld aan de afnemende reputatie van vlees. Wat een paar decennia terug alom werd gezien als het toppunt van goede en gezonde voeding ('Vlees mevrouw, u weet wel waarom') wordt nu steeds meer geassocieerd met ellende voor dieren, voor de aarde en zelfs voor onze gezondheid. De groeiende verzameling nieuwe alternatieven, al bestaand of nog in ontwikkeling, omvat onder meer plantaardige burgers, quorn, insecten en kweekvlees. Daarnaast is er dus het oude alternatief van de peulvruchten. Met peulvruchten bedoelt de FAO de droge zaden van vlinderbloemigen. Niet de groene peultjes, erwtjes en sperziebonen, want die gelden als groente, maar bruine en witte bonen, linzen, spliterwten, kikkererwten, en vele andere soorten gedroogde bonen. Sojabonen en pinda's zijn eigenlijk ook peulvruchten, maar die rekent de FAO tot de oliehoudende zaden.
Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.