Record nummer 659696
Identifier urn:nbn:nl:ui:32-ARTIK2248350
Titel Bouwen met vlas en hennep
Uitgever NIBE
Jaar 2018
Collectie Artik+
Omschrijving Vlas en hennep zijn historische teelten in Noordwest-Europa. Tot in de 19de eeuw werden ze vaak gebruikt voor de productie van touw en textiel. Aan het begin van de 20ste eeuw raakten vlas en hennep in onbruik door de import van goedkopere vezels zoals katoen en synthetische materialen (zoals nylon). Daarbovenop veroorzaakte de opkomst van marihuana een wijdverspreid verbod op het telen van hennep. Tegenwoordig zien we een heropleving in de geïndustrialiseerde wereld. Zowel de vezels als de scheven van de plant worden nu gepromoot als grondstof voor isolatiemateriaal, spaanplaten, als versterkend materiaal voor composieten enzovoort. De zaden van de planten kunnen gebruikt worden voor het produceren van verf, coatings en linoleum.
Trefwoord(en) biobased economy - biomassa - bouwmaterialen - vezels - vlas - hennep - materialen uit biologische grondstoffen
Taal Nederlands
Link
- Locatie
- Bestandsformaat PDF
- Toegang public
Kosten no
Copyright yes
Rechten copyright (NIBE) all rights reserved
Edu
- Aggregatieniveau informatieeenheid / toets
- Eindgebruikersrol leerling/student
Documenttype Boek
Uitvoercode
- Identifier GKOK
Uitvoercode
- Identifier GK05
Uitvoercode
- Identifier BEOK
Rubriek
- Rubriek ID 212-M-3
- Rubriek omschrijving Industriële sector
 
U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.