Record nummer 442481
Identifier urn:nbn:nl:ui:32-ARTIK1979880
Titel 'Nieuwe oogst uit het groene hart' : de productontwikkeling van kweewafels
Auteur(s) Verbeek, J.
Uitgever Groene Hart
Jaar 2011
Collectie Artik+
Omschrijving Binnen de samenleving is een stijgende vraag naar streekproducten, zowel in de horeca als de retail kanalen. Dit project sluit aan op deze opkomende trend. Tijdens dit project werken studenten van de opleidingen Voedingsmiddelentechnologie en Food and Business zelfstandig aan een door de Hogeschool INHolland Delft geworven opdracht. De projectgroep gaat voor de streek “Het Groene Hart” een nieuw streekproduct ontwikkelen. Het eindproduct zal tevens worden ingediend voor de prijsvraag van het Voedingscentrum: Voedingscentrum Bachelors Award 2011. De opdrachtgevers van de ontwikkelingen van dit nieuwe en gezonde streekproduct zijn “Het Groene Hart Atelier” en de Hogeschool INHolland. Het hoofddoel van het project is het ontwikkelen van een nieuw verantwoord streekproduct dat voldoet aan de eisen van het Groene Hart Atelier en het Voedingscentrum. De studenten hebben een advies samengesteld bestaande uit de product- en procesontwikkeling en hoe het product te vermarkten. Genomineerd voor de Studieprijs 2011 Multifunctionele landbouw.
Trefwoord(en) streekgebonden producten - productontwikkeling - groene hart - plattelandseconomie - voedseltechniek - ondernemerschap - marketing - consumentenonderzoeken - multifunctionele landbouw
Taal Nederlands
Link
- Locatie
- Bestandsformaat PDF
- Toegang public
Kosten no
Copyright yes
Rechten copyright (Groene Hart) all rights reserved
Edu
- Aggregatieniveau informatieeenheid / toets
- Onderwijsniveau HBO
- Eindgebruikersrol leerling/student
Documenttype Boek
Uitvoercode
- Identifier GK05
Uitvoercode
- Identifier GKOK
Rubriek
- Rubriek ID 304-J
- Rubriek omschrijving Productontwikkeling van levensmiddelen
 
U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.