Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 123091
Titel Inrichtings- en uitvoeringsaspecten van perceelsvergroting op lichte zavelgronden in het noordelijk klei mozaiekgebied
toon extra info.
[door] D. Boels, P. Boekel, A. Jongerius [et al.]
Vertaalde titel Aspects of lay-out and implementation of enlargement of fields on loamy sand soils in the northern clay mosaic area [in the Netherlands]
Auteur(s) Boels, D. ; Boekel, P. ; Jongerius, A.
Uitgever Utrecht : Landinrichtingsdienst
Jaar van uitgave 1981
Pagina's 90 p.
Titel van reeks Mededelingen / Landinrichtingsdienst (no. 133)
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) landbouwbedrijven / innovaties / bodemstructuur / ruilverkaveling / landinrichting / groningen
Rubrieken Bodemfysica
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Voor de bestudering van aspecten van perceelsvergroting op lichte zavelgronden in het noordelijk klei mozaiekgebied is te Kloosterburen in de provincie Groningen een proef genomen waarbij met minimaal grondverzet de vergroting is gerealiseerd. Een team van onderzoekers, bestaande uit medewerkers van de LD, Stiboka, het IB en ICW, heeft onderzoek verricht aan verschillende aspecten. Het onderzoek is gericht geweest op de aard en omvang van oppervlakte-afvoer en de werking van zakputten (ICW); het tijdstip van bewerkbaarheid in het voorjaar, veranderingen van bodemfysische eigenschappen onder invloed van cultuurtechnische ingrepen en slempgevoeligheid (IB); profielbeschrijvingen, samenhang indringingsweerstanden en cultuurtechnische ingrepen (Stiboka); de werking van het ontwateringssysteem (afd. Onderzoek LD te Groningen); gewasreacties op verschraling en bodemverdichting (ICW) en de economische evaluatie (afd. Landbouw Economisch Onderzoek LD te Utrecht en Consulentschap Akkerbouw te Groningen). De bedoeling van het voorliggende rapport is, gebaseerd op de resultaten van dit proefveld, aangevuld met waarnemingen op andere objecten waar aspecten van uitvoering zijn bestudeerd, richtlijnen te formuleren voor het ontwerpen van het ontwateringsstelsel en het aangeven van mogelijkheden om niet gewenste neveneffecten van de uitvoering te voorkomen of te verbeteren
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.