Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 124723
Titel Normen voor de voedervoorziening
toon extra info.
[door] H. Wieling, A.H. Koops, L.E.M. Rompelberg [et al.]
Auteur(s) Wieling, H. ; Koops, A.H. ; Rompelberg, L.E.M.
Uitgever Lelystad : Proefstation voor de Rundveehouderij
Jaar van uitgave 1977
Pagina's 56 p.
Titel van reeks Rapport / Proefstation voor de Rundveehouderij (no. 57)
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) diervoedering / plantkunde / rundvee / voer / graslanden
Rubrieken Diervoeding en voedering (algemeen)
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Op een bedrijf worden veel beslissingen genomen. Dit wordt met behulp van programmeringen en begrotingen gedaan, daarvoor zijn technische en financiële gegevens nodig. Wat betreft de voedervoorziening werd tot de jaren zeventig gewerkt met de netto zetmeelwaardeproduktie van grasland als aanbod en met de voedernormen van het CVB als behoefte, zonder voldoende rekening te houden met de onderlinge samenhang van deze twee grootheden. Een werkgroep heeft daarom voor kalveren, pinken en melkkoeien een groot aantal graslandgebruiksplannen opgesteld. Voor melkkoeien zijn daarin een aantal gebruiksmogelijkheden als alternatieven voor het bedrijf opgenomen, zoals onbeperkt weiden, beperkt weiden en zomerstalvoedering. Algemene uitgangspunten zijn uitvoerig in dit rapport weergegeven. Hiertoe rekenen we grasgroei, kwaliteit van het gras, verliezen bij de benutting en voederopname en -behoefte van het vee. Ook de bewerking van uitgangspunten tot normen wordt behandeld. Zowel van kalveren, pinken, melkkoeien en een combinatie van kalveren en pinken zijn de verkregen kengetallen aan de hand van een voorbeeld toegelicht. De daarmee verkregen normen zijn in tabellen verwerkt. De wijze waarop deze tabellen zijn samengesteld, is eveneens weergegeven
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.