Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 133160
Titel Rationele en minimale grondbewerking in een ruim bouwplan : jaarverslag 1977 van het onderzoek op het permanente grondbewerkingsproefveld IB 0011 op de Dr. H.J. Lovinkhoeve te Marknesse
toon extra info.
door M. Pot en C. van Ouwerkerk
Vertaalde titel Rational tillage and minimum tillage in a wide crop rotation. Annual report 1977 of the soil tillage experiment IB 0011 on the Dr. H.J. Lovinkhoeve E.H.F. at Marknesse [Northeast Polder, Netherlands]
Auteur(s) Pot, M. ; Ouwerkerk, C. van
Uitgever Haren : Instituut voor Bodemvruchtbaarheid
Jaar van uitgave 1980
Pagina's 51 p.
Titel van reeks Rapport / Instituut voor Bodemvruchtbaarheid (no. 3-80)
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) teelt / cultuurmethoden zonder grondbewerking / zaaibedbereiding / grondbewerking / nederland / flevoland / suikerbieten / vlas / wintertarwe
Rubrieken Grondbewerking
Publicatie type Jaarverslag
Taal Nederlands
Toelichting Op een permanent grondbewerkingsproefveld te Marknesse, waar sinds 1975 het effect van twee grondbewerkingssystemen ("minimaal" en "rationeel") op de structuur van de grond en de groei van het gewas wordt vergeleken in een ruime vruchtopvolging met 6 gewassen, werden in 1977 de gewassen vlas (vv zomergerst), suikerbieten (vv bruine bonen) en wintertarwe (vv aardappelen) verbouwd. De karakteristieken van het zaaibed werden gemeten en in verband gebracht met de opkomst en jeugdontwikkeling van het gewas. Later in het groeiseizoen werden diverse aspecten van de structuur van de bouwvoor bestudeerd, zoals grond - water - lucht verhouding, de conusweerstand en de visuele structuur. Tevens werd aandacht besteed aan de ontwikkeling van het onkruid. De resultaten van de metingen en bepalingen met betrekking tot de bodemstructuur werden in verband gebracht met de opbrengst van de gewassen, bij suikerbieten bij 5 stikstofniveaus
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.