Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 142211
Titel De teelt van walnoten
toon extra info.
door S.J. Wertheim
Vertaalde titel The cultivation of walnuts
Auteur(s) Wertheim, S.J.
Uitgever Wilhelminadorp : Consulentschap i.a.d. voor de fruitteelt in de volle grond [etc.]
Jaar van uitgave 1981
Pagina's 75 p.
Titel van reeks Publikatie / Consulentschap in algemene dienst voor de Fruitteelt in de Volle Grond, en Proefstation voor de Fruitteelt (no. 5)
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) walnoten / juglans regia / cultivars / rassen (planten) / nederland / teelthandleidingen / fruitteelt
Rubrieken Noten als gewas / Plantenveredeling en -genetica (algemeen)
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De laatste jaren is er weer een toenemende belangstelling voor walnoten te constateren. Deze interesse komt in een enkel geval van een grondeigenaar die met noteteelt zijn grond rendabel wil maken. Meestal gaat het echter om de beplanting van erven, overhoeken, wegbermen en dijken. Vanwege deze belangstelling en om na te gaan of walnoten wellicht voor de beroepsmatige teelt in ons land enig perspectief kunnen hebben is op het Proefstation voor de Fruitteelt de laatste jaren enige aandacht aan walnoten besteed. In dit boekje is voornamelijk uit de literatuur uit landen als Frankrijk, Duitsland, Engeland en de U.S.A. verzamelde kennis, gericht op de Nederlandse groeiomstandigheden, bijeengebracht. Hieruit blijkt dat in selectie- en veredelingsprogramma's betere rassen zijn verkregen voor wat betreft produktie en kwaliteit van de noten en winterhardheid van de bomen. Hiervan kan gebruik worden gemaakt door zaailingonderstammen er mee te enten. Een aantal rassen wordt ook al in ons land aangeboden
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.