Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1676166
Titel artikel Reorganisatie van de stedelijke drinkwatersector in Jemen : Nederland speelt belangrijke rol in decentralisatie nutsvoorzieningen
Auteur(s) Trommelen, B. ; Oomen, J. ; Hoorn, J. van ; Blom, J.
Tijdschrifttitel H twee O : tijdschrift voor watervoorziening en afvalwaterbehandeling
Deel(Jaar)Nummer 36(2003)5
Paginering 35 - 37
Annotatie(s) Ills
Online full text
Trefwoorden (cab) drinkwater / watervoorziening / waterbeheer / internationale samenwerking / ontwikkelingsprojecten / volksgezondheidsbevordering / stedelijke gebieden / nederland / jemen
Rubrieken Watervoorziening
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting In het kader van de ontwikkelingssamenwerking met Jemen draagt Nederland bij aan de verbetering van de stedelijke nutsvoorzieningen in dat land. In 1999 werd begonnen met een project in Rada (30.000 inwoners), als centrum van een door Nederland ondersteund regionaal ontwikkelingsproject. De institutionele aanpak van dit project stond model voor de decentralisatie van de stedelijke voorzieningen voor het hele land (31 nutsbedrijven). De Jemenitische overheid maakte de Rada-aanpak tot haar beleid. Andere donoren en ook Nederland passen deze aanpak nu toe in de overige steden. De verwachting is dat het decentralisatieproces zeven tot tien jaar zal beslaan. Weliswaar startte het Nederlandse project in een tijd dat een begrip als 'sectorale benadering' nog niet gangbaar was, maar door de goede samenwerking tussen de Jemenitische autoriteiten en de donoren levert de reorganisatie van de stedelijke drinkwatervoorziening goede resultaten op
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.