Record nummer 1706263
Titel Natuurlijke geneesmiddelen in de biologische varkenshouderij : het testen van een holistisch behandelplan tegen speendiarree
toon extra info.
Janneke Allaart
Vertaalde titel [Natural drugs in organic pig husbandry: testing a holistic treatment plan against colibacteriosis]
Auteur(s) Allaart, J.
Uitgever [S.l.] : [s.n.]
Jaar van uitgave 2003
Pagina's 67 p
Online full text
Trefwoorden (cab) varkenshouderij / biologische landbouw / diarree / biggen / antidiarrhoica / veterinaire producten / natuurlijke producten / dierziektepreventie
Rubrieken Ecologische landbouw / Veterinaire homeopathie en fytotherapie
Publicatie type Studentenverslag
Taal Nederlands
Toelichting Er zijn veel natuurlijke middelen in de handel die claimen een bepaalde werking te hebben, maar weinig hiervan is goed onderzocht. Het Praktijkcentrum Raalte wil met een holistisch behandelplan de biologische unit in de toekomst gezondheidstechnisch beheersen met natuurlijke en homeopathische middelen. Door preventieve toediening van natuurlijke stoffen, waaronder kruiden, homeopathische middelen, goedaardige bacteriën en andere natuurlijke stoffen beoogt men de weerstand van alle diercategorieën te verhogen. Doel van de proef is om de effectiviteit van het behandelplan te testen en te kijken of speendiarree op biologische bedrijven beheersbaar blijft. Ook wordt er gekeken of de toedieningswijzen van de preparaten in de praktijk uitvoerbaar zijn. In het verslag wordt uitgelegd wat holisme, homeopathie en fytotherapie inhouden. Vervolgens wordt het behandelplan onder de loep genomen, waarbij gekeken wordt wat er vanuit de literatuur bekend is over de toegediende middelen. Tenslotte volgt een proefopzet. Het blijkt nagenoeg onmogelijk een goed behandelplan op te stellen en dat te onderzoeken. Er is nog weinig literatuur over het effect van homeopatische en fytotherapeutische middelen bij dieren. Bovendien zijn de gehaltes van de vermeend werkzame stoffen in de middelen vaak niet bekend.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.