Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1744634
Titel Bestrijding spint op rozenstek met behulp van warm water en mens- en milieuvriendelijke additieven
toon extra info.
Nieves Garcia en Ellen Beerling
Auteur(s) Garcia, N. ; Beerling, E.
Uitgever Aalsmeer : Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Sector Glastuinbouw
Jaar van uitgave 2004
Pagina's 23 p
Annotatie(s) 4201 Projectnummer: 41212007. - PPO 587. - PT10910-10
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) plantenplagen / gewasbescherming / biologische bestrijding / rosa / rozen / rosaceae / sierplanten / nederland / glastuinbouw
Rubrieken Geïntegreerde bestrijding, geïntegreerde plagenbestrijding
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Een korte dompelbehandeling in water van 20°C geeft een goede spintbestrijding van de stek, vergelijkbaar met die van de chemische middelen. Dit resultaat wordt niet of onvoldoende verbeterd door het toevoegen van zepen, spiritus en andere GNO’s aan het dompelwater, of door langere dompeltijden. Er is geen enkele behandeling die zorgt voor 100% doding van spint, inclusief eitjes, behalve Zipper + Spiritus (30 min., 43 °C), maar deze behandeling gaf onacceptabele schade aan de stek. De spintbestrijding is positief beïnvloed door de aanwezigheid van spintroofmijten en spintgalmuglarven in de stektent. Als deze rovers en eventueel andere natuurlijke vijanden in de stektent in voldoende hoge aantallen worden uitgezet zijn zij vermoedelijk een goede aanvulling op dompelbehandelingen om de overgebleven spint (eitje) op te ruimen. De stek ondervindt gauw schade als gevolg van dompelen in sommige middelen; ook kunnen met scherpere middelen de dompeltijden van belang zijn voor de schade. Er is geen schade geconstateerd als gevolg van de warmwater behandelingen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.