Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1760523
Titel artikel Dutch MBR development: reminiscing the past five years [MBR special III]
Auteur(s) Lawrence, D. ; Ruiken, C. ; Piron, D.
Tijdschrifttitel H twee O : tijdschrift voor watervoorziening en afvalwaterbehandeling
Deel(Jaar)Nummer (2005)april
Paginering 36 - 39
Annotatie(s) ills.; tab.; 5 refs
Online full text
Trefwoorden (cab) afvalwaterbehandeling / membranen / filtratie / biologische behandeling / geschiedenis / nederland / land van maas en waal
Rubrieken Afvalwaterbehandeling
Publicatie type Artikel
Taal Engels
Toelichting Het MBR-onderzoek dat sinds 2000 plaatsvond op de rioolwaterzuivering Beverwijk, heeft tot positieve inzichten geleid over de toepasbaarheid van de MBR-technologie voor het Nederlandse afvalwater. Het onderzoek stimuleerde de ontwikkeling van de MBR-technologie wereldwijd. Het onderzoek leidde bovendien tot fundamentele wijzigingen in de procesvoering van een mebraanbioreactor, in het bijzonder op het gebied van chemische reiniging en procesbesturing en automatisering. In 2002 zijn pilotonderzoeken gestart op de rioolwaterzuiveringen Hilversum en Maasbommel. Hierbij was de aandacht met name gericht op de haalbaarheid van de MTR-norm voor het effluent .Met het onderzoek op de rwzi’s van Beverwijk, Hilversum en Maasbommel is hiermee de eerste fase van de ontwikkeling van de membraanbioreactor in Nederland afgerond
Toelichting (Engels) All knowledge and experience from the three pilot research programmes was brought together in the Dutch MBR-committee, which was organised via the STOWA. Furthermore, in an effort to disseminate the knowledge, an MBR website has been opened in co-operation with the STOWA at Waterforum Online
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.