Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1790818
Titel Klimaatverandering op een waterplaneet : het CO2-vraagstuk kritisch bekeken : een vergelijkend onderzoek aan de hand van de literatuur naar de oorzaken van een optredende klimaatverandering sinds het begin van de vorige eeuw
toon extra info.
Arthur Rörsch, Dick Thoenes, Florens de Wit
Auteur(s) Rörsch, A. ; Thoenes, D. ; Wit, F. de
Uitgever Diemen : Veen Magazines
Jaar van uitgave 2005
Pagina's 91 p
ISBN 9085710243
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) klimaatverandering / opwarming van de aarde / broeikaseffect / klimaat / kooldioxide
Rubrieken Klimaatverandering
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Klimaatverandering is een onderwerp dat - noodgedwongen - is gereduceerd tot een aantal soundbites. De belangrijkste: 'De mens is de belangrijkste oorzaak van de klimaatveranderingen'. In dit boek worden die soundbites wetenschappelijk onderzocht. De resultaten zijn opmerkelijk. Zo moet het idee dat het klimaat wereldwijd op hol is geslagen, worden genuanceerd. Van een opwarming van de aarde is nauwelijks sprake. Alleen op het noordelijk halfrond vindt een temperatuurstijging plaats, maar dat is geen gevolg van een verhoogde concentratie CO2. De invloed van water als temperatuurregulator is veel belangrijker dan CO2. En op het noordelijk halfrond is nou eenmaal minder water dan op het zuidelijk halfrond, waar dan ook geen sprake is van opwarming. Misschien nog wel opmerkelijker is de conclusie dat de verhoogde concentratie van CO2 in de atmosfeer eerder een gevolg is van verhoogde zonneactiviteit dan van menselijke activiteiten. Deze conclusie baseren de auteurs op een zorgvuldige afweging van twee hypothesen: de A-hypothese (verbranding van fossiele brandstof leidt tot accumulatie van CO2 in de atmosfeer en dit leidt tot temperatuurverhoging, wat weer klimaatverandering veroorzaakt) en de Z-hypothese ('Alles draait om de zon' - de waargenomen, geringe temperatuurverhoging wordt veroorzaakt door een uitzonderlijke activiteit van de zon, die onder meer leidt tot verhoging van de CO2 -concentratie in de atmosfeer).
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.