Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1811819
Titel artikel Plantenkennis van belang bij vorming boerennatuur
Auteur(s) Hylkema, I.
Tijdschrifttitel Nieuwe oogst. Veehouderij / land- en tuinbouworganisaties LTO Noord, ZLTO en LLTB
Deel(Jaar)Nummer 2(2006)15
Paginering 12 - 13
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) graslandbeheer / natuurlijke graslanden / weideplanten / grassen / plantkunde / praktijkonderwijs / biodiversiteit / agrarisch natuurbeheer / agrobiodiversiteit
Rubrieken Natuurbeheer (algemeen) / Agrarische bedrijfsvoering / Rundvee
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Hajo en Jetty Haaijer uit Langezwaag hebben een melkveebedrijf. Sinds Jetty Haaijer de cursus Botanisch Graslandbeheer van PTC+ heeft gevolgd, kijkt ze anders naar bermen, slootkanten en grasland. Voor het SAN-pakket 'bonte hooiweide beheer' is kennis van planten en grassen erg belangrijk. Het PTC+ heeft in 2006 een cursus Botanisch Graslandbeheer gegeven aan 37 cursisten. Deze cursisten zijn allen deelnemer aan het Programma Beheer en hebben een zesjarige beschikking van de Dienst Regelingen van het ministerie van LNV om graslanden en -randen botanisch te ontwikkelen zodat er na zes jaar vijftien tot twintig grassen-, kruiden-, en mossensoorten in voorkomen en op deze manier de biodiversiteit wordt verhoogd. Worden deze doelstellingen na zes jaar niet gehaald, dan wordt men gekort op de vergoeding. De cursus was bedoeld om de kennis te vergaren die nodig is bij een succesvol verschralingsbeheer zodat er waardevolle botanische randen en percelen ontwikkeld worden. Voor Hajo en Jetty Haaijer is het de komende jaren vooral zaak om die stabiele toestand te bereiken en daarna in stand te houden
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.