Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1869894
Titel Verslag studiereis melkschapenhouderij, Sardinië, 5 tot en met 7 februari 2008
toon extra info.
door: J.A. Craens, H.P.S. Verstappen
Auteur(s) Craens, J.A. ; Verstappen, H.P.S.
Uitgever [S.l.] : Craens Consultancy [etc.]
Jaar van uitgave [2008]
Pagina's 21, 22 p
Annotatie(s) In opdracht van: Louis Bolk Instituut
Online full text
Trefwoorden (cab) biologische landbouw / schapenhouderij / schapen / geiten / geitenmelk / ooienmelk / biologische voedingsmiddelen / excursies / buitenlandse bedrijven / sardinië / dierhouderij / rundvee / bedrijfsmanagement
Rubrieken Ecologische landbouw / Kleine herkauwers / Beheer van productieketens / Agrarische bedrijfsvoering / Landbouwbeleid / Diervoeding en voedering (algemeen) / Huisvesting, management en verzorging van dieren / Economie (algemeen) / Fokkerij en genetica (algemeen)
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In het voorjaar van 2008 is op 6 en 7 februari met een groep Nederlandse melkschapenhouders in het kader van het Bedrijfsnetwerk biologische schapen- en geitenzuivel een excursie gehouden naar Sardinië. Op het eiland worden 3 miljoen melkschapen gehouden en is er een goede infrastructuur betreft voorlichting, toelevering en onderzoek. Ook de verwerking en marketing is goed georganiseerd. De laatste jaren groeit het aantal bedrijven met meer dan 800 melkschapen. Nederland kent een kleine melkschapensector. Om te kunnen blijven bestaan zal de productie van melk meer doelmatig dienen plaats te vinden. Ook de verwerking en afzet van de melk behoeft verbetering Doel van de studiereis is te leren van ontwikkelingen in het buitenland. De melkschapenhouderij is een belangrijke peiler van de economie in Sardinië. De sector speelt goed in op het huidige Europese beleid van plattelandsontwikkeling. Tijdens de reis zijn enkele melkschapenbedrijven bezocht, een kaasmakerij en een onderzoeksinstituut.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.