Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1869984
Titel Toonneel des Aerdrycks, ofte Nieuwe Atlas
toon extra info.
nieulycx uytgegeven door Wilhelm; en Iohannem Blaeu
Auteur(s) Blaeu, J. ; Blaeu, W.
Uitgever Leiden : Regionaal Arcief Leiden
Jaar van uitgave 2007
Pagina's 6 dl
Annotatie(s) Oorspronkelijke uitg.: Amsterdami : apud Guiljelmum et Iohannem Blaeu, 1635
Online full text
Trefwoorden (cab) kaarten / nederland / europa / groot-brittannië / zuid-amerika / china / historische geografie
Rubrieken Atlassen (Algemeen) / Geografie van Europa / Historische atlassen / Historische geografie
Publicatie type Kaart
Taal Nederlands
Toelichting Willem Jansz. Blaeu (1571-1638) en zijn zoon Jo(h)an Blaeu (1597/8-1673) zijn wereldwijd beroemde kaartmakers en uitgevers van de zeventiende eeuw. Ze werkten vooral als uitgever aan een ongelofelijk productie van meer dan 50 verschillende groot-formaat atlassen. Ze verkregen hun kennis over nieuw ontdekte werelddelen vaak uit eerste hand omdat ze beide in dienst waren van de VOC. Daarnaast waren ze ook zo ambitieus dat ze alle beschikbare kennis over het hemelrijk, de zeeën en de werelddelen in één uitgave wilde bevatten. In grote wedijver met hun buurman kaartproducenten Johannes Janssonius en Hendricus Hondius werden hun atlassen steeds omvangrijker. Het is nogal lastig om verschillende edities te onderscheiden omdat er achter eenzelfde titelpagina soms een andere inhoud aan kaartbladen bijeengebonden werd. Het Toonneel des Aerdrycks groeide uit van een atlas in twee delen in 1635 naar een atlas in zes delen in deze editie uit 1658. Beroemd is de latere Atlas Maior die met 9 tot 12 delen meer dan 600 kaarten omvat. Er waren uitgaven van in het Latijn (Theatrum orbis terrarium), het Frans, Duits en Spaans. De kaarten in deze editie zijn hoofdzakelijk van Europese landen en regio's. Deel 2 bevat naast Frankrijk ook Afrika, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Deel 4 en 5 betreffen het Verenigd Koninkrijk. Deel 6 betreft vooral China.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.