Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1878790
Titel Hergroei Aster en Asterini
toon extra info.
Gerrit Heij, Caroline Labrie
Title-variation: Teeltinnovatie Asterini
Title-variation: Productie en hergroei van Aster cultivars
Auteur(s) Heij, G. ; Labrie, C.
Uitgever Bleiswijk : Wageningen UR Glastuinbouw
Jaar van uitgave 2008
Pagina's 2 dl. (32 p)
Titel van reeks Nota / Wageningen UR, Glastuinbouw (542)
Annotatie(s) PT projectnummer: 12478. - Projectnummer Wageningen UR Glastuinbouw: 3241714300  toon alle annotatie(s)
Bevat: Deel I: Teeltinnovatie Asterini. Deel II: Productie en hergroei van Aster cultivars
Online full text
Trefwoorden (cab) cultuurmethoden / asterales / aster / cultivars / innovaties / hergroei / productie / opbrengsten / kwaliteit / plantenontwikkeling / teeltsystemen / glastuinbouw
Rubrieken Teelt, cultuurmethoden / Asterales
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Het onderzoek naar 'hergroei Aster en Asterini' bestaat uit twee delen. Deel 1 betreft 'Teeltinnovatie Asterini'. Teelt van Asterini, een nieuwe variant in het sortiment van aster, biedt wellicht nieuwe kansen voor de Asterteelt in Nederland. In dit project is een alternatief teeltsysteem voor de teelt van Asterini getoetst. In plaats van hart-tak teelt is de teeltwijze aangehouden waarbij in de loop van het seizoen de uitlopers meerdere malen geoogst worden. Deel 2 betreft 'Productie en hergroei van Aster cultivars'. Om de kosten van plantmateriaal in de asterteelt te verlagen, is een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van de teeltwijze met hergroei van asters ten opzichte van de hart-tak teelt. Met deze teeltwijze zijn meerdere oogsten van een plant mogelijk. Van 25 astercultivars is de mate van ontwikkeling van nieuwe uitlopers onderzocht.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.