Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1901598
Titel Normen en economische waarderingen voor: de rentabiliteitsindex 2008 en het productiegetal 2009 vleesvarkenshouderij
toon extra info.
Productschappen Vee, Vlees en Eieren, Wageningen UR, Animal Sciences Group
Auteur(s) Productschappen Vee, Vlees en Eieren, Wageningen UR, Lelystad Animal Sciences Group
Uitgever [S.l.] : Productschappen Vee, Vlees en Eieren [etc.]
Jaar van uitgave [ca. 2009]
Pagina's 8 p
Online full text
Trefwoorden (cab) varkenshouderij / vleesproductie / rentabiliteit / bedrijfsresultaten in de landbouw / normen
Rubrieken Agrarische bedrijfsvoering / Varkens
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting ASG berekent jaarlijks de waarderingsnormen voor de rentabiliteitsindex en het productiegetal. Deze indexen geven de vleesvarkenshouder een beeld van het financieel voor- of nadeel bij verbetering of verslechtering van de technische resultaten. De varkenshouder probeert de groei van de varkens, het vleespercentage en de EW-conversie te verbeteren en de voerkosten per kg groei en de uitval te verlagen. Met behulp van het productiegetal en de rentabiliteitsindex is het financiële voor- of nadeel te berekenen, wanneer bijvoorbeeld een verbetering van de uitval met 1% gepaard gaat met een groeidaling van 10 gram per dag. Hieronder wordt in het kort beschreven wat de rentabiliteitsindex en het productiegetal voor de varkenshouder betekenen. Vervolgens worden in het kort de berekeningsmethode en de uitgangspunten voor de berekeningen van de waarderingsnormen uiteengezet. Met behulp van deze waarderingsnormen zijn de rentabiliteitsindex en het productiegetal per individueel bedrijf te berekenen
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.