Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1901750
Titel Duurzaamheid in Europese groenten- en aardappelketens : AKK Duurzame Groenteketen ACD.01.001
toon extra info.
Klaas Jan Kramer
Auteur(s) Jan Kramer, K.J.
Uitgever [Den Haag] : [LEI Wageningen UR]
Jaar van uitgave 2003
Pagina's 43 p
Annotatie(s) Projectcode 64534
Online full text
Trefwoorden (cab) tuinbouwgewassen / groenteteelt / aardappelen / duurzaamheid (sustainability) / certificering / europa / ketenmanagement / maatschappelijk verantwoord ondernemen / landbouw en milieu / duurzame landbouw
Rubrieken Alternatieve Landbouw / Groenten
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De teelt van gecertificeerde groente met Milieukeur leidt in Nederland tot een vermindering van de milieubelasting. Productie en consumptie van deze groente kunnen structureel bijdragen aan de verduurzaming van onze samenleving. Bij ondernemingen is een toenemende belangstelling voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waarmee ondernemingen kenbaar willen maken hoe zij bijdragen aan de duurzaamheid van onze samenleving. Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat het echter om duurzaam ondernemen in de breedste zin van het woord, naast milieu ook in termen van sociale en economische duurzaamheid. In dit project willen de deelnemende bedrijven onderzoeken hoe een internationaal ketenconcept voor jaarrond aanbod van duurzame groente kan worden ontwikkeld, waarmee tevens een goede invulling van het begrip maatschappelijk verantwoord ondernemen kan worden bereikt. Voor alle partijen geldt dat het voor het succesvol op de markt brengen van duurzame groente en aardappelen voldoende beschikbaarheid jaarrond voorwaarde is. Om jaarrond een aanbod te creëren van duurzame groente en aardappelen is het noodzakelijk dat aan het telen van groente en aardappelen in het buitenland vergelijkbare eisen ten aanzien van duurzaamheid worden gesteld en dat daarop gecontroleerd wordt
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.