Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1901903
Titel Vorming en aanpassingsvermogen van intersectorale technologisch georiënteerde onderzoeksconsortia : 'analyse technische kokerview'
toon extra info.
Y. Cuijpers, C. Lokhorst, B. Bos
Auteur(s) Cuijpers, Y. ; Lokhorst, C. ; Bos, B.
Uitgever Lelystad : Wageningen UR, Animal Sciences Group
Jaar van uitgave 2008
Pagina's 22 p
Titel van reeks Vertrouwelijk rapport / Wageningen UR, Animal Sciences Group (146)
Online full text
Trefwoorden (cab) landbouwtechniek / precisielandbouw / remote sensing / telemetrie / sensors / technologieoverdracht / draadloze sensornetwerken / systeeminnovatie
Rubrieken Landbouwtechniek (algemeen) / Remote sensing en geografische informatiesystemen (algemeen)
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting ASG werkt samen met een breed scala aan partijen aan de ontwikkeling en toepassing van nieuwe generaties draadloze sensornetwerken. In de consortia LOFAR en WASP werken bedrijven, instituten en universiteiten samen in de toepassingsgebieden landbouw, ouderenzorg, automobielindustrie, astronomie en geofysica. Deze toepassingsgebieden leveren interessante casussen voor de technologie-toepassing en tegelijkertijd zijn zij een belangrijke inspiratiebron voor toepassingen in de landbouw. Samenwerken met verschillende regimes zal leiden tot een spanning tussen uitgangspunten, regels, doelen en werkwijzen. Dit heeft mogelijk zijn uitwerkingen op het functioneren van een consortium. Het doel van dit onderzoek is om inzicht te verkrijgen in het proces van totstandkoming van dit soort consortia, en of ze in staat zijn om zichzelf aan te passen. ASG wil deze inzichten gebruiken bij de verdere vormgeving van onderzoek voor (systeem)innovatie in de landbouw in dergelijke consortia
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.