Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1908010
Titel artikel Nauwelijks restzettingen bij Verlengde Australiëweg
Auteur(s) Weerheim, R.
Tijdschrifttitel Land + water : magazine voor civiele- en milieutechniek
Deel(Jaar)Nummer 49(2009)5
Paginering 34 - 35
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) civiele techniek / wegenbouw / wegen / constructie / verkeer / infrastructuur / zuid-holland
Rubrieken Civiele techniek
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting De uitvoering van de Verlengde Australiëweg in Zoetermeer heeft in verschillende, niet aaneengesloten perioden plaatsgevonden. Eind juni 2009 is de openstelling van de weg. Het wachten is dan nog op de aansluiting met de N209, waarvan de capaciteit wordt vergroot. In de eerste fase zijn de grondwerken van de toekomstige toe- en afritten aan de westkant van het Prinses Máximaplein aangelegd. Belangrijk aandachtspunt was de zetting van de ondergrond. Er is uitgegaan van een theoretische restzetting van 0 millimeter (exclusief eventuele kruipeffecten). Tijdens de uitvoering van de grondwerken is de zetting gemonitord door het aanbrengen en aflezen van zakbakens en waterspanningsmeters. Aangezien de toe- en afritten tegen het bestaande grondlichaam als verbreding zijn aangebracht, zijn de voorspelde zettingen op dit gedeelte niet bereikt. Gezien de ‘leeftijd’ van het bestaande grondlichaam werd dat niet als ernstig beschouwd. Daarom is ervoor gekozen om na de theoretische rustperiode in de derde fase de toe- en afritten zelf aan te leggen
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.