Record nummer 1908014
Titel artikel Folieconstructies met damwand- en U-polder in Assen
Auteur(s) Meester, H. ; Gerritsen, R.H.
Tijdschrifttitel Land + water : magazine voor civiele- en milieutechniek
Deel(Jaar)Nummer 49(2009)5
Paginering 42 - 43
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) civiele techniek / wegenbouw / wegen / infrastructuur / ontwerp / constructie / folie / drenthe
Rubrieken Civiele techniek
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting De gemeente Assen besloot in 2005 het wegvak Peelo-Zuid te verdubbelen. Dit wegvak is een van de belangrijkste hoofdontsluitingen vanuit Assen richting Rijksweg A28. De verdubbeling was noodzakelijk vanwege de toenemende verkeersintensiteit, zowel de stad in als uit. Met de aanpassing van het wegvak behoren files in de spitsperiode tot de verleden tijd. Voor het verkrijgen van een betere stedenbouwkundige en verkeerskundige inpassing is ervoor gekozen het wegvak plaatselijk verdiept aan te leggen, met boven de onderdoorgang een ovale rotonde voor het kruisende verkeer. Naast deze onderdoorgang is verderop de belangrijkste kruisende fietsroute ongelijkvloers aangelegd met een fietstunnel. Uitgangspunt voor de vormgeving van de onderdoorgangen was een sober, doelmatig en onderhoudsvriendelijk ontwerp. Voor de onderdoorgang is gekozen voor een damwandpolder, voor de fietstunnel voor een variant van de U-polder. Voor de toeritten zijn folieconstructies toegepast
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.