Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1908406
Titel artikel Kleur en kwaliteit van de grasmat in de winter
Auteur(s) Verhoeven, R.
Tijdschrifttitel Fieldmanager : vakblad voor sportveldbeheer
Deel(Jaar)Nummer 2(2006)2
Paginering 53,55
Online full text
Trefwoorden (cab) grassen / gazon / grasveld / kleur / winter / sportterreinen / grasmatverbetering
Rubrieken Grassen / Graslandverbetering
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting We zitten alweer volop in het voorjaar en het maaien is weer een wekelijkse activiteit geworden. Het is dan moeilijk voor te stellen dat nog maar enkele weken geleden het gras nog dor en bruingekleurd was. De winter was lang met meerdere sneeuwperiodes, de grond was vaak droog en werd afgewisseld met meerdere strenge vorstperioden. Veel grassoorten kregen eind november al een winterkleur, terwijl andere grassoorten actief bleven in de winter en op kleur bleven. Begin maart waren de meeste grassoorten nog in een diepe rustperiode. In de loop van maart was het goed te zien wat de kleurverschillen waren tussen de verschillende grassoorten en rassen. Naast de genetische winterkleur speelt ook de stressbestendigheid van een ras een doorslaggevende rol voor kleurbehoud. Wat hierbij opvalt is dat het Engels raaigras AberNile (met StayGreen-eigenschappen), het Deschampsia ras Trakaj, het rietzwenk ras Nestorix en het roodzwenk ras Dorianna goed op kleur bleven tijdens de winterperiode. Ze reageerden ook als eersten op het voorjaar. Eind maart waren de verschillen in kleur goed waar te nemen tussen de verschillende roodzwenk rassen
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.